ΛΕΤΙΣΙΑ ΚΑΣΤΑ | ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ

Οχτώ χρόνια μετά τον χωρισμό τους, ο Αμπέλ συναντά ξανά τη Μαριάν στην κηδεία του παλιού κολλητού του και συντρόφου της Μαριάν, Πολ. Ο Αμπέλ θεωρεί αυτό το τραγικό γεγονός έναν καλό οιωνό, αφού ο θάνατος του Πολ του δίνει την ευκαιρία να ξανακερδίσει τη Μαριάν. Μόνο που δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

 

Αν η ταινία (επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ του Τορόντο και Βραβείο Σεναρίου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν) θυμίζει Nouvelle Vague, είναι γιατί ο πρωταγωνιστής/σκηνοθέτης Λουί Γκαρέλ (“Οι Ονειροπόλοι”) χτίζει εδώ, με τη βοήθεια του μυθικού σεναριογράφου Ζαν Κλοντ Καριέρ (“Η Κρυφή Γοητεία της Μπουρζουαζίας”, “Το Ταμπούρλο”) και μ' έναν αέρα je ne sais quoi έναν αρκετά πετυχημένο φόρο τιμής στο γαλλικό Νέο Κύμα. Συμπρωταγωνίστρια του η προσφάτως σύζυγος του, και πασίγνωστο μοντέλο, Λετίσια Κάστα.

 

Στην τηλεοπτική συνέντευξη που μας έδωσε η Κάστα στο πλαίσιο του “Rendez-vous With French Cinema 2019” της Unifrance στο Παρίσι τον περασμένο Ιανουάριο, μιλάει για την περσόνα της, την ατμόσφαιρα της ταινίας, τη συμπρωταγωνίστρια της και κόρη του Τζόνι Ντεπ, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ καθώς και τη δική της εκδοχή για τη γνωστή “coolness”, όσον αφορά σε ιδιωτικά ζητήματα, των Γάλλων.

 

Τελικά δηλητηρίασε τον άντρα της ή όχι

Δεν ξέρουμε. Έτσι διατηρούμε και την ατμόσφαιρα. Βασικά, δεν γνωρίζουμε πραγματικά αυτήν τη γυναίκα και τι είναι ικανή να κάνει. Αν όλα αυτά που λέει τα λέει για πλάκα ή τα εννοεί. 

Η ταινία με μια λέξη

Τετράγωνο. Ο Αμπέλ, ο Ζοζέφ, η Μαριάν, η Εβ, ο ένας οδηγεί στον άλλο. Και οι τέσσερις χαρακτήρες της ιστορίας αλληλοσυνδέονται με τρόπο που ναι μεν εξελίσσει την πλοκή, από την άλλη όμως δεν ξέρουμε ακριβώς που πάει αυτή η πλοκή!  Είναι μια ρομαντική κωμωδία που γίνεται αστυνομική ίντριγκα που γίνεται μετά κάτι άλλο κι ούτως κάθε εξής.

Χαλαρά

Ο Αμπέλ το πήρε πολύ καλά που η φίλη του ήταν έγκυος από τον καλύτερό του φίλο, ναι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, ο Αμπέλ τα παίρνει όλα τα νέα μια χαρά! Γιατί είναι κι ο τρόπος του να μην βρεθεί αντιμέτωπος με κανένα δίλημμα, καμιά ευθύνη κι έτσι να μπορεί να διατηρεί την ελευθερία του.

Ο Λουί και η Λετίσια

Δεν υπήρχε καμιά παρεξήγηση σχετικά με το ποιοι ήμασταν στο πλατό. Ο σκηνοθέτης συνάντησε την πρωταγωνίστρια του/συμπρωταγωνίστρια του. Απλά. Ήταν όπως και με τα υπόλοιπα φιλμ που έχω γυρίσει, μια κινηματογραφική εμπειρία.

Η κόρη του Τζόνι

Συνεργάζομαι εδώ για πρώτη φορά με τη Λίλι Ρόουζ. Η σκηνή ¨πολέμου”, όπου συναντιόμαστε μπροστά στο Δημαρχείο είναι φανταστική. Το σενάριο είναι τόσο καλογραμμένο που δεν ξέρεις ποτέ πώς σκέφτονται οι χαρακτήρες του έργου. Ήταν αρκετά αστεία σκηνή στο να γυρίσεις και με τη Λίλι περάσαμε φανταστικά.

Μετά από χρόνια στη δουλειά

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει; Δεν υπάρχει. Δεν ακούω κανέναν, γιατί ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει. Αυτό που έμαθα είναι να είμαι ο εαυτός μου, κι όσο περισσότερο μπορώ. Δεν χρειάζεται να σε ενδιαφέρει τι λένε για σένα. Χρειάζεται, απεναντίας, να αισθάνεσαι ελεύθερος. Τα media είναι ένα παιχνίδι, είναι σαν ένα κοστούμι που βάζεις και βγάζεις. Δεν πρέπει να τα παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά!